Basisprincipes

Hoe koop je Cryptocurrency met Fiat Geld

De cryptocurrency-koorts treft een steeds groter aantal ambitieuze investeerders. Om toe te treden tot de “club” heeft elke nieuwkomer nodig wat onmisbaar is voor crypto-handel – digitale valuta. Waar haal je het? Het is eenvoudig – koop het met fiat geld. Maar niet iedereen weet hoe dit snel, winstgevend en zonder risico’s te doen. In dit artikel zullen we gedetailleerd uitleggen hoe je cryptocurrency kunt opslaan en twee hoofdmethoden voor het kopen ervan verkennen, compleet met gedetailleerde handleidingen.

Crypto-activa opslaan: Portefeuilles en Beurzen

Volgens analisten van Immunefi hebben hackers sinds het begin van 2024 al meer dan $ 200 miljoen gestolen van cryptoprojecten. Als verdediging tegen boosdoeners zou de eerste stap naar effectief en veilig beheer van digitale activa het kiezen van de optimale opslagmethode moeten zijn. Het is het handigst om cryptocurrency op te slaan in een portemonnee of op een beurs.

Portemonnees zijn ofwel custodial of non-custodial. De non-custodial manier van het opslaan van cryptocurrency is zeer veilig maar niet altijd handig in gebruik. We raden aan om aandacht te besteden aan koude portemonnees zoals Trezor en Ledger, beschouwd als een van de meest veilige moderne oplossingen voor het opslaan van digitale activa.

Daarentegen is de custodial methode handiger en sneller te gebruiken maar minder veilig. We raden Cropty Wallet aan: een uitstekend instrument voor het beheren en opslaan van cryptocurrency met het hoogste niveau van bescherming en toegankelijk vanaf elk apparaat.

Veel handelaren gebruiken hun exchange-account als opslagfaciliteit. Een groot voordeel is het gemak van het herstellen van het account en de activa. Onder de verscheidenheid aan cryptocurrency-beurzen raden we ByBit aan. De voordelen zijn onder meer ondersteuning rond de klok, geen KYC-verificatie, hoge transactiesnelheid en volledige controle over uw geld.

Cryptocurrency kopen: Via P2P en Beurzen

Cryptocurrencies zijn behoorlijk populair in Nederland. Volgens een in 2023 uitgevoerde enquête van Statista, bezit of heeft 17% van de Nederlanders cryptocurrencies gebruikt. Een andere studie uit hetzelfde jaar door Crypto.com toonde aan dat 14% van de Nederlanders cryptocurrencies bezit. Het is ook vermeldenswaard dat het niveau van cryptocurrency-bezit in Nederland hoger is dan het wereldwijde gemiddelde (15%) en in Europa (12%). In 2020 werd Nederland een van de eerste landen in Europa die een gespecialiseerde instantie oprichtte voor het reguleren van cryptocurrencies.

De eenvoudigste methoden om digitale munten te kopen zijn via P2P-platforms en speciale beurzen. Laten we elke optie nader bekijken.

P2P

Deze methode maakt directe aankoop van crypto-activa van andere gebruikers mogelijk. Het principe is als volgt: je vindt een advertentie van iemand die bereid is crypto te verkopen, je overmaakt het gespecificeerde bedrag van de transactie naar hun bankrekening en vervolgens stuurt de tegenpartij de munt naar jou.

In dit geval bestaat het risico dat je een oplichter tegenkomt die het geld meeneemt en verdwijnt. Daarom is het betrekken van een garant of escrow-service nodig om de veiligheid van de transactie te waarborgen. Hun taak is ervoor te zorgen dat de deelnemers aan hun verplichtingen voldoen. P2P-platforms handelen dit af door de cryptocurrency te blokkeren op de rekening van zo’n service en deze over te maken naar de koper alleen nadat fiatgeld is bijgeschreven.

Bedrog in P2P is onmogelijk. Als de tegenpartij de ontvangst van de betaling niet bevestigt binnen de toegewezen tijd, kan de koper de service een bon of bewijs van transactie verstrekken. In dat geval wordt de beoordeling van de verkoper verlaagd en kan deze ook worden beboet.

Het voordeel van het kopen van cryptocurrency via P2P is de eenvoud ervan. De betaling verloopt alsof je geld van de ene kaart naar de andere overmaakt. Deze methode lijkt misschien riskant, maar in werkelijkheid garanderen alle populaire P2P-platforms volledige veiligheid voor elke transactiedeelnemer.

Andere voordelen van deze methode zijn onder meer:

  • Lagere commissies en een gunstiger wisselkoers in vergelijking met gecentraliseerde beurzen, waardoor aanzienlijke besparingen mogelijk zijn bij grote transacties;
  • Een ruime keuze aan betaalmethoden (bankoverschrijving, elektronische portefeuilles, betalingssystemen, enz.);
  • Een hoger niveau van privacy in vergelijking met gecentraliseerde beurzen (P2P-services vereisen over het algemeen geen KYC-procedures);
  • De flexibiliteit om op elk moment en overal te kopen.

Voor wie geïnteresseerd is in deze koopmethode, raden we het P2P-platform op ByBit aan. We hebben een gedetailleerde handleiding geschreven waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je cryptocurrency kunt kopen met behulp van een P2P-service.

Beursplatforms

Beursplatforms zijn commerciële platforms die profiteren van het valutaverschil tussen het kopen en verkopen van digitale munten (spread). Deze methode maakt de legale aankoop van cryptocurrency mogelijk zonder verificatie met fiat geld (via bankkaarttransfers of digitale portefeuilles).

Beursdiensten zoeken zelfstandig naar legale manieren om potentiële beperkingen snel te omzeilen om het aankoopproces zo handig en snel mogelijk te maken voor gebruikers. Ze brengen echter kosten in rekening voor dit: vaak is de wisselkoers voor het kopen opgeblazen, terwijl voor het verkopen deze wordt verlaagd (in vergelijking met het marktaanbod).

Het aankoopalgoritme is zeer eenvoudig, lijkt op het proces van geld verzenden via mobiel bankieren. Naast het kopen met fiat geld, kunnen ook andere cryptocurrencies worden gebruikt. Betalingen worden gedaan alsof u goederen, diensten koopt, of als P2P-overdrachten van de ene rekening naar de andere (van persoon tot persoon).

Belangrijke voordelen van het kopen van cryptocurrency via beursplatforms zijn:

  • Snelheid. Na betaling wordt de digitale valuta vrijwel direct bijgeschreven op de rekening, wat handig is voor snelle aankopen.
  • Anonimiteit. Veel platforms vereisen geen KYC (Know Your Customer) verificatie.
  • Veiligheid. Beurzen maken gebruik van betrouwbare beveiligingsprotocollen en betalingssystemen, waardoor het risico op fraude wordt geminimaliseerd.
  • Mobiliteit. U kunt fiatgeld voor cryptocurrency omwisselen vanaf elk apparaat met internettoegang.

Als u van plan bent om beursdiensten te gebruiken, raden we aan om de diensten van BestChange te gebruiken. Hiermee kunt u een geschikte wisselpunt vinden, de voorwaarden van verschillende diensten vergelijken en de meest gunstige kiezen. We hebben ook een gedetailleerde handleiding voor u opgesteld, waarin we stap voor stap uitleggen hoe u cryptocurrency kunt kopen via een beursplatform.

12 posts

About author
is een ervaren auteur op het gebied van cryptocurrencies en blockchain-technologie. Ze heeft een passie voor het onderzoeken en begrijpen van de evolutie van digitale valuta's en de impact ervan op de financiële wereld. Met haar diepgaande kennis en expertise heeft ze talloze artikelen geschreven die mensen helpen om beter inzicht te krijgen in de wereld van crypto-wallets. Ze gelooft dat het veilig opslaan en beheren van cryptocurrencies van cruciaal belang is voor iedereen die geïnteresseerd is in deze opkomende technologie.
Articles

10 Comments

Geef een reactie