Gidsen

Hoe Kies Je de Beste (Meest Veilige) Wallet voor Ethereum

De digitale valuta Ethereum (ETH) is qua populariteit en marktkapitalisatie de tweede in de ranglijst van cryptocurrency, net achter Bitcoin. Personen die geïnteresseerd zijn in het aankopen van Ethereum kunnen gebruikmaken van P2P of uitwisselingsdiensten. Echter, zij hebben een ETH-wallet nodig—een speciale opslag voor digitale valuta.

We bespreken hoe verschillende soorten cryptocurrency wallets variëren en hoe je de meest veilige kunt kiezen voor het opslaan van Ethereum.

Hoofdsoorten ETH Wallets

Grofweg kunnen alle wallets worden verdeeld in twee groepen: hot en cold. Het belangrijkste verschil ligt in het principe van het opslaan van openbare en privé sleutels voor het autoriseren van crypto transacties. Hot wallets werken via een internetverbinding op een PC of smartphone. Cold wallets zijn hardware apparaten waar gebruikersgegevens offline worden opgeslagen. Laten we de kenmerken van elk nader bekijken.

Hot Wallets

Een handige en populaire opslagoptie onder ETH-eigenaren. Echter, de kenmerken van verschillende soorten van deze opslag moeten worden overwogen.

Mobiele Wallets

Geïnstalleerd op een smartphone, bieden ze altijd en overal toegang tot cryptocurrency. De meeste mobiele crypto wallets laten het huidige prijs van Ethereum zien en staan muntuitwisselingen toe. Over het algemeen zijn dergelijke wallets relatief veilig. Gebruikers moeten echter meerdere voorzorgsmaatregelen nemen met hun gegevens: verantwoordelijke opslag van de privésleutel, tweefactorauthenticatie, back-up kopieën, etc.

Online Wallets

Verstrekt door een derde partij, doorgaans cryptocurrency beurzen, bieden gratis toegang tot digitale valuta via een browser. Aangezien alle gegevens van de eigenaar online zijn opgeslagen, zijn online wallets kwetsbaar voor hackaanvallen. Daarom is zorgvuldige selectie van de dienst en controle van de gebruikerswallet beschermingstools die door de dienst worden toegepast noodzakelijk.

Browserextensies

Deze crypto wallets slaan niet alleen ETH op, maar interageren ook met gedecentraliseerde applicaties via de browser. Het beveiligingsniveau hier is hoger dan bij online wallets, aangezien extensies privésleutels versleutelen.

Desktop Wallets

Deze opslagmethode versleutelt persoonlijke sleutels op de harde schijf van de PC.

Algemene Kenmerken van Hot Wallets

 • Gebruiksdoel — voor actieve Ethereum-handel, opslag van kleine bedragen.
 • Bescherming tegen muntverlies — de meeste wallets hebben een back-up- en herstelalgoritme, toegankelijk vanaf meerdere apparaten.
 • Beveiliging — door constante internetconnectiviteit zijn ze potentieel kwetsbaar voor hacken.

Cold Wallets

Een digitale cold wallet is beschermd tegen ongeautoriseerde toegang, hacken en andere kwetsbaarheden door gegevens op een apart apparaat zonder internettoegang op te slaan. Er zijn twee soorten van dergelijke crypto wallets.

Hardware Wallet

Een speciaal elektronisch apparaat met een hoog beveiligingsniveau dat sleutels offline opslaat. Typisch lijken deze wallets op een USB-stick. Geavanceerde modellen zijn uitgerust met een scherm voor het volgen en bevestigen van transacties voordat ze worden ondertekend, wat een extra beveiligingslaag biedt.

Papieren Wallets

Om een papieren ETH wallet te gebruiken, moet de gebruiker zijn sleutels op een stuk papier afdrukken en bewaren. Ondanks de eenvoud, toegankelijkheid en veiligheid van het gebruik van deze opslagmethode, bestaat er een significant risico op verlies van persoonlijke gegevens. Sommige crypto wallet eigenaren drukken sleutels af op titanium platen, die moeilijker te vernietigen zijn.

Algemene Kenmerken van Cold Wallets

 • Gebruiksdoel — voor langdurige opslag van grote sommen.
 • Bescherming tegen muntverlies — back-up van het wachtwoord, maar geen bescherming tegen het verliezen van de drager.
 • Beveiliging — hoog niveau van gegevensbescherming, geen internettoegang, diverse hardware-oplossingen om schade, diefstal of verlies van de drager te voorkomen.

Criteria voor het Kiezen van een Ethereum Wallet

De grote verscheidenheid aan cryptocurrency wallets is te danken aan de uitgebreide aanvullende functies en mogelijkheden die ze de gebruiker kunnen bieden. Om de beste ETH wallet te kiezen, moet men eerst de gebruikstaken en -doelen bepalen:

 • Waarvoor is de wallet nodig: opslag van digitale munten, investeren, toegang tot gedecentraliseerde financiële diensten (DeFi) tools, of andere taken?
 • Welke netwerken moeten worden ondersteund?
 • Welke walletfunctionaliteit is nodig: de mogelijkheid om over te dragen en uit te wisselen tussen netwerken, toegang tot DeFi, etc.?

Bij het kiezen van een crypto wallet moeten ook verschillende aspecten die het gemak en de beveiliging beïnvloeden, worden overwogen. Het is belangrijk om te evalueren:

 • Privacy van sleutels. Alleen de eigenaar van de ETH wallet zou toegang moeten hebben tot de privésleutels.
 • Bescherming. Bij het kiezen van een veilige opslagoplossing, overweeg de reputatie van de ontwikkelaar en de gebruikte beschermingsmethoden. Hardware wallets worden als de veiligste beschouwd, maar hun functionaliteit en mogelijkheden zijn aanzienlijk beperkt in vergelijking met software-oplossingen.
 • Gebruikskenmerken. Als de wallet nodig is voor opslag, dan zijn crypto wallets met minimale functionaliteit betrouwbaarder vanwege minder storingspunten. Als toegang tot DeFi nodig is, zijn mobiele wallets en browserextensies, die ingebouwde toegang tot tools hebben, handiger.
 • Netwerkondersteuning. Crypto wallets verschillen in het aantal ondersteunde netwerken, en daarmee het aantal digitale munten dat kan worden opgeslagen. Voor ETH wallets is ondersteuning voor het Ethereum-netwerk en L2-netwerken noodzakelijk.

Om de meest handige en veilige wallet voor het opslaan van Ethereum te kiezen, overweeg de functionaliteit, beveiligingsniveau, compatibiliteit met andere systemen, kenmerken van het verkopen, kopen en uitwisselen van digitale munten, evenals manieren om activa op te nemen. In het bijzonder is het zinvol om de haalbaarheid van het parallel gebruiken van verschillende soorten crypto wallets te overwegen. Bijvoorbeeld, hoofdactiva kunnen worden opgeslagen op een hardware wallet, terwijl fondsen voor investeren en verschillende operaties kunnen worden bewaard op een hot wallet.

Top-5 Wallets voor Ethereum

Hier is een selectie van vijf verschillende wallets voor het opslaan van Ethereum. Elk van hen is maximaal eenvoudig en handig in gebruik, zelfs voor een beginnende crypto-investeerder.

Cropty Wallet

Een handige cross-platform custodial wallet, Cropty is ontworpen als een uitgebreide oplossing voor het beheren van cryptocurrencies. Het combineert een eenvoudige gebruikersinterface, hoog beveiligingsniveau, en innovatieve functies. Gebruikers hebben de optie om valuta binnen de app te wisselen en aan te kopen. Naast Ethereum ondersteunt de wallet vele andere digitale munten en tokens.

Trust Wallet

Een niet-custodial wallet van de top crypto beurs Binance, gepositioneerd als een veilige en handige oplossing voor het opslaan en beheren van crypto activa. Trust Wallet biedt een hoge mate van bescherming van toegangssleutels, aangezien ze direct op het apparaat van de gebruiker worden opgeslagen, en anonimiteit zonder KYC. Het is mogelijk om direct vanuit de wallet te integreren met gedecentraliseerde applicaties en DeFi.

Metamask

Een populaire browseroplossing met een ingebouwde uitwisseling die kan worden geïntegreerd met vele projecten en sites. Het stelt gebruikers in staat om veilig cryptocurrency te verzenden en te ontvangen en toegang te beheren tot verschillende gedecentraliseerde applicaties die opereren op de Ethereum blockchain en andere compatibele blockchains. MetaMask is vooral populair onder degenen die actief betrokken zijn bij gedecentraliseerde financiële operaties en het DeFi-ecosysteem.

Ledger

Ledger is een Frans bedrijf dat hardware wallets ontwikkelt die veel munten ondersteunen en werken met verschillende systemen. Fysieke apparaten zijn ontworpen voor veilige offline opslag van privésleutels. Gebruikers kunnen Ledger gebruiken om hun crypto activa op te slaan en te beheren, transacties op het apparaat te ondertekenen voordat ze naar de blockchain worden verzonden.

Trezor

Trezor is een populaire Tsjechische fabrikant van hardware wallets voor offline opslag van cryptocurrency. Apparaten zijn ontworpen met hoge veiligheidsnormen en beschikken over een intuïtieve interface voor het beheren van crypto activa. Ze bieden bescherming voor privésleutels en ondertekenen transacties rechtstreeks op het apparaat, waardoor ze een betrouwbaar middel zijn voor het opslaan van Ethereum. Het enige nadeel is de slechte compatibiliteit met iOS.

16 posts

About author
is een ervaren auteur op het gebied van cryptocurrencies en blockchain. Hij heeft een diepgaande kennis van Bitcoin, USDT en andere digitale valuta's. Met meer dan tien jaar ervaring in de industrie heeft Lars verschillende artikelen en boeken geschreven over crypto-wallets en hoe ze te gebruiken. Hij is gepassioneerd door de mogelijkheden die cryptocurrencies bieden en deelt graag zijn kennis met anderen.
Articles

7 Comments

Geef een reactie