Wetten

De Top 5 Beste Hardware Wallets van 2023

Naarmate de wereld van cryptocurrency blijft evolueren, wordt de behoefte aan veilige opslagoplossingen steeds belangrijker. In 2023 is het kiezen van de juiste hardware wallet crucialer dan ooit voor het beschermen van digitale activa. In dit artikel presenteren we een bijgewerkte lijst van de 5 Beste Hardware Wallets van 2023, waarin geavanceerde technologie, beveiligingsfuncties en gebruiksvriendelijke interfaces worden gecombineerd om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van de cryptogemeenschap.

Wat is een Hardware Wallet?

Een hardware wallet onderscheidt zich als een fysiek apparaat dat is ontworpen om privésleutels veilig op te slaan en verschillende digitale activa offline te beheren. In tegenstelling tot software wallets of beurzen die vatbaar zijn voor online bedreigingen, bieden hardware wallets een extra beveiligingslaag door gevoelige informatie geïsoleerd te houden van het internet. Deze compacte apparaten, variërend van kaartvormige opties tot gestroomlijnde, touchscreen-geactiveerde modellen, bieden gebruikers een tastbare en veilige manier om hun cryptoportefeuilles te beheren. In het volgende gedeelte gaan we dieper in op de essentiële kenmerken en voordelen die hardware wallets definiëren en ze tot een onmisbaar instrument maken voor cryptoliefhebbers.

Trezor Model T

Het Trezor Model T is een geavanceerde hardware wallet die is ontworpen voor verbeterde beveiliging en uitgebreide controle over privésleutels. Deze toestel stelt gebruikers in staat om op een veilige manier een divers scala aan cryptocurrencies op te slaan en te beheren. Gebouwd op open-source code en compatibel met verschillende wallets, staat de Trezor Model T bekend als een betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing voor het opslaan en uitvoeren van cryptocurrency-transacties. Met een aanraakscherminterface, ondersteuning voor USB type-C en een uitgebreidere reeks munten in vergelijking met zijn voorganger, de Trezor One, vertegenwoordigt het een significante vooruitgang in de technologie van hardware wallets.

Voordelen:

 1. Overgeërfde Beveiligingsfuncties: Erft de robuuste beveiligingsfuncties van de Trezor Model One, waardoor de bescherming van cryptocurrencies wordt gegarandeerd.
 2. Aanraakschermbevestiging: Gebruikers kunnen transacties rechtstreeks op het aanraakscherm van het apparaat verifiëren en bevestigen, wat een extra beveiligingslaag toevoegt.
 3. Topklasse Beveiliging: Bekend om uitstekende beveiliging, waarbij privésleutels en zaadzinnen offline worden bewaard, beschermd door een pincode en een extra wachtcode.
 4. Extra Veilige Functies: Introduceert extra functies zoals Universal 2nd Factor (U2F) voor inlogvalidatie en 2FA-authenticatie voor goedgekeurde websites en diensten.
 5. Gebruiksvriendelijk Aanraakscherm: Het aanraakschermdesign vereenvoudigt de navigatie en het gebruik van het apparaat.
 6. USB Type-C Ondersteuning: Vergemakkelijkt snellere gegevensoverdracht en verbeterde compatibiliteit met moderne apparaten.
 7. Stake Mogelijkheden: Maakt het mogelijk om Cardano en Tezos te staken via de Trezor Suite, wat potentieel passief inkomen kan genereren.

Nadelen:

 1. Debit-/Creditcardkosten: Sommige transacties kunnen kosten met zich meebrengen tot 5,75% bij gebruik van debet- of creditcards.
 2. Omvangrijk Ontwerp: Het ontwerp kan door sommige gebruikers als omvangrijk worden ervaren in vergelijking met andere hardware wallets op de markt.
 3. Relatief Duur: Geprijsd hoger in vergelijking met sommige alternatieve hardware wallet-opties die beschikbaar zijn.
 4. Beperkte Ondersteuning voor Cryptocurrencies: Ondersteunt meer dan 1.500 munten, maar dekt niet de uitgebreide lijst van meer dan 20.000 beschikbare cryptocurrencies.
 5. Fysieke Wallet Kwetsbaarheid: In het geval van een geavanceerde dief die toegang krijgt tot de fysieke wallet, bestaat de mogelijkheid om kritieke wallet-informatie, inclusief de back-upzin, te extraheren.

Opvallende Kenmerken:

 • Ondersteunde Munten en Tokens: Meer dan 1000 cryptocurrencies.
 • Aanraakscherm: Ja (voor veilige installatie).
 • Mobiele Telefoon Compatibiliteit: Trezor Suite App.

Ledger Nano X

De Ledger Nano X, ontwikkeld door Ledger Labs, is een geüpgradede versie van zijn voorganger, de Ledger Nano S. Deze hardware wallet dient als een veilige opslagplaats voor cryptocurrency-opslag en -beheer, met verbeterde functies, een beter display en een aantrekkelijk ontwerp. Afgestemd op de dynamische behoeften van gebruikers belichaamt de Ledger Nano X zowel gemak als geavanceerde functionaliteit.

Voordelen:

 1. Verbeterd Display: Geniet van verbeterde zichtbaarheid en helderheid, wat de algehele gebruikerservaring ten goede komt.
 2. Gebruiksvriendelijk: Doordacht ontworpen voor zowel beginners als ervaren gebruikers, wat zorgt voor gebruiksgemak.
 3. Strak Ontwerp: Compact en visueel aantrekkelijk, bevordert draagbaarheid voor gebruik onderweg.
 4. USB-C Kabel: Vergemakkelijkt snellere gegevensoverdracht en biedt compatibiliteit met moderne apparaten.
 5. Veilige Handelingen: Vereist apparaatverbinding voor alle cryptocurrency-gerelateerde activiteiten, waardoor ongeautoriseerde toegangsrisico’s worden geminimaliseerd.
 6. Ondersteuning voor Multi-handtekeningen: Implementeert extra beveiligingslagen, vooral gunstig voor transacties.
 7. Apparaat Time-out: Vergrendelt automatisch bij inactiviteit, ter versterking van de bescherming tegen ongeautoriseerde toegang.
 8. Doorlopende Ontwikkeling: Regelmatige firmware-updates en beveiligingsverbeteringen dragen bij aan een verbeterde gebruikerservaring.
 9. Ondersteuning voor Wachtwoordzin: Introduceert een extra beveiligingslaag voor het beschermen van cryptocurrencies.

Nadelen:

 1. Hogere Prijs: Gepositioneerd als een relatief duurdere optie onder hardware wallets.
 2. Onduidelijke Verbindings-/Ontkoppelingsvolgorde: Sommige gebruikers kunnen verward raken over de juiste volgorde van verbinding en ontkoppeling.
 3. Validatie Wijzigingsadres: Ontbreekt aan apparaatvalidatie voor wijzigingsadressen, wat mogelijk aanvullende verificatiemethoden vereist.
 4. Indirecte Aanmoediging van Hergebruik van Adressen: Bepaalde praktijken kunnen indirect hergebruik van adressen aanmoedigen, wat mogelijke inbreuken op privacy en veiligheid kan veroorzaken.

Opvallende Kenmerken:

 • Munten Capaciteit: Kan tot 100 apps tegelijkertijd accommoderen.
 • Connectiviteit: Maakt gebruik van Bluetooth voor naadloze verbindingen.
 • Installatie Moeilijkheid: Er zijn enkele gerapporteerde problemen met Bluetooth-verbindingen bij installatie.
 • Ondersteunde Munten: Uitgebreide ondersteuning voor meer dan 1000 cryptocurrencies.

KeepKey

KeepKey, geïntroduceerd in 2015 door Darin Stanchfield, staat bekend als een goed ingeburgerde Bitcoin-hardware wallet. Het biedt gebruikers een hiërarchisch deterministische (HD) oplossing voor het wereldwijd opslaan van meerdere cryptocurrencies. Met een groter scherm dan zijn concurrenten verbetert KeepKey het gemak van transactieverificatie met zijn strakke ontwerp en geavanceerde beveiligingsmaatregelen, wat resulteert in een betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing voor het opslaan van cryptocurrencies.

Voordelen:

 1. Vereenvoudigde Gebruikersinterface: Het strakke OLED-display presenteert een vereenvoudigde en goed ontworpen gebruikersinterface, waardoor de algehele gebruikerservaring wordt verhoogd.
 2. Breed Scala aan Ondersteunde Cryptocurrencies: KeepKey biedt toegang tot enkele van ’s werelds meest populaire cryptocurrencies, waardoor de investeringsmogelijkheden van gebruikers worden uitgebreid.
 3. Meerlaagse Beveiligingsmaatregelen: Het incorporeert meerdere lagen van beveiliging om de digitale activa van gebruikers te beschermen.
 4. WalletConnect Ondersteuning: Gebruikers kunnen verbinding maken met elke dApp die WalletConnect ondersteunt, waardoor naadloze interactie met gedecentraliseerde toepassingen mogelijk is.
 5. Uitgebreide Cryptocurrency Ondersteuning: Ondersteunt meer dan 7.200 cryptocurrencies, waardoor veelzijdigheid wordt geboden bij het beheren van verschillende digitale activa.
 6. Onbeperkte Wallet Adressen: Gebruikers kunnen een onbeperkt aantal wallet-adressen aanmaken, waardoor ze hun cryptocurrencies effectief kunnen organiseren.
 7. Integratie met Shapeshift: Maakt gemakkelijke toegang tot gedecentraliseerde toepassingen (DApps) mogelijk via integratie met Shapeshift, waardoor interactie met DeFi-protocollen en swaps mogelijk is.

Nadelen:

 1. Extra Software Vereiste: Gebruikers moeten aanvullende software downloaden, zoals Electrum of MultiBit, aangezien er geen web wallet beschikbaar is voor direct gebruik.
 2. Micro USB Poort: Het apparaat maakt gebruik van een micro USB-poort voor opladen en connectiviteit, wat mogelijk minder handig is dan de meer gangbare USB-C-poort.
 3. Gebrek aan Voortgangsopslag Tijdens Configuratie: Gebruikers kunnen geen voortgang opslaan tijdens configuratie, wat mogelijk een herstart vereist als deze wordt onderbroken.

Opvallende Kenmerken:

 • Fysieke Kenmerken: Klein, één knop, micro USB.
 • Scherm: Laag-resolutie display.
 • Ondersteunde Cryptocurrencies: Breed scala aan ondersteunde cryptocurrencies.

Aanvullende Functies:

 • Herstelzaad met 12 woorden.
 • Beveiligde PIN-invoer.
 • Integratie met gedecentraliseerde apps.
 • Donkere en lichte thema-opties.

Tangem

De Tangem Hardware Wallet presenteert zichzelf als een kaartvormige zelfbeheerde koude wallet en introduceert een innovatieve methode voor het beveiligen en beheren van digitale activa. Deze met NFC uitgeruste kaart valt op doordat gebruikers meer dan 6.000 cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en opslaan, en biedt een veilige opslagoplossing zonder afhankelijk te zijn van een scherm of herstelzin. Bestaande uit twee of drie reservekaarten, elk uitgerust met een microchip die cryptocurrency-sleutels veilig opslaat, introduceert deze wallet een unieke benadering waarbij toegang tot crypto vereist dat NFC-verificatie tegen een smartphone en het invoeren van een wachtwoord.

Voordelen:

 1. Intuïtief en Vertrouwd Kaartvormig Ontwerp: Het kaartvormige ontwerp biedt een gebruiksvriendelijke en vertrouwde vormfactor.
 2. Zakvriendelijk: Compacte afmetingen zorgen voor eenvoudige draagbaarheid, past handig in een zak of portemonnee.
 3. NFC-ingeschakeld voor Snelle Handelingen: NFC-technologie maakt snelle en naadloze transacties en handelingen mogelijk, waardoor het gebruiksgemak wordt vergroot.
 4. Water- en Stofbestendig Ontwerp: Ontworpen om water- en stofbestendig te zijn, biedt duurzaamheid en bescherming voor digitale activa. Geen batterij- of kabelvereisten.

Nadelen:

 1. Relatief Nieuwe Stijl van Wallet: Als een nieuwere stijl van hardware wallet heeft Tangem mogelijk een kleiner gebruikersbestand en minder beschikbare middelen in vergelijking met meer gevestigde wallets.
 2. Niet zo Veelzijdig als Traditionele Hardware Wallets: Biedt mogelijk niet hetzelfde niveau van veelzijdigheid en compatibiliteit als traditionele hardware wallets.
 3. Vereist een Smartphone zonder Desktop Optie: Functionaliteit is afhankelijk van een smartphone, waardoor het gebruik beperkt is voor gebruikers zonder compatibele smartphones of de voorkeur geven aan oplossingen op basis van desktop.

Opvallende Kenmerken:

 • Overzicht: Een fysieke kaartvormige cryptocurrency wallet.
 • Herstelzin: Geen herstelzin verstrekt; beveiliging is ingebouwd in de NFC-chip.
 • Platform Compatibiliteit: Mobiele app beschikbaar voor iPhone (iPhone 7 of nieuwer) en Android-apparaten met NFC-ondersteuning.
 • Beveiliging:
  • EAL 6 Plus niveau van bescherming.
  • Onafhankelijke controle van firmware en broncode door Kudelski Security.
  • IP68-classificatie voor weerstand tegen zware omstandigheden.
  • NFC-technologie voor draadloze communicatie.
 • Activa Wisselen: Gemakkelijk activa wisselen binnen de app.
 • Ondersteuning voor Aangepaste Tokens: Gebruikers kunnen aangepaste tokens toevoegen door contractadres en details te verstrekken.

CoolWallet Pro

CoolBitX, een Taiwanees technologiebedrijf, introduceert de CoolWallet Pro als een cold-wallet van de volgende generatie, die de normen verhoogt voor veilige en handige opslag, verzending en ontvangst van verschillende cryptocurrencies. Onthuld in mei 2021, is deze compacte en duurzame wallet, ter grootte van een standaard creditcard, gebaseerd op het succes van zijn voorganger, CoolWallet S. Met geavanceerde functies, verbeterde software en verhoogde beveiliging onderscheidt de CoolWallet Pro zich als een betrouwbare oplossing voor het beheer van cryptocurrencies.

Voordelen:

 1. Uitgebreide Ondersteuning voor Cryptocurrencies: CoolWallet Pro biedt ondersteuning voor meer dan 12.000 cryptocurrencies over 27 blockchains, waardoor gebruikers een uitgebreid scala aan opties hebben.
 2. Native Mobiele App: De wallet biedt een toegewijde mobiele app, die transacties stroomlijnt en de algehele gebruikerservaring verbetert.
 3. Bluetooth Connectiviteit: Verbindt met Android- en iOS-apparaten via versleutelde Bluetooth, waardoor de noodzaak voor WiFi of USB-kabels wordt geëlimineerd.
 4. Ingebouwde Staking Tools: CoolWallet Pro introduceert ingebouwde stakingsmogelijkheden voor meerdere Proof-of-Stake (PoS) munten, waardoor gebruikers beloningen kunnen verdienen terwijl ze hun cryptocurrencies veilig vasthouden.

Nadelen:

 1. Geen Desktop Software: CoolWallet Pro mist desktopsoftware, waardoor het gebruik beperkt is tot mobiele apparaten.
 2. Website Taal: De website kan slecht geformuleerd Engels bevatten, wat mogelijk van invloed is op de gebruikerservaring.
 3. Beschikbaarheid van Goedkopere Opties: Alternatieve hardware wallet-opties met vergelijkbare functionaliteit zijn beschikbaar op de markt tegen een lager prijspunt.

Opvallende Kenmerken:

 • Afmeting: Ter grootte van een creditcard.
 • Display: LCD-display.
 • Connectiviteit: Bluetooth.
 • Beveiligingskenmerken:
  • Veilige offline opslag.
  • Ondersteuning voor herstelzin.
  • PIN-code voor extra beveiliging.
16 posts

About author
is een ervaren auteur op het gebied van cryptocurrencies en blockchain. Hij heeft een diepgaande kennis van Bitcoin, USDT en andere digitale valuta's. Met meer dan tien jaar ervaring in de industrie heeft Lars verschillende artikelen en boeken geschreven over crypto-wallets en hoe ze te gebruiken. Hij is gepassioneerd door de mogelijkheden die cryptocurrencies bieden en deelt graag zijn kennis met anderen.
Articles

30 Comments

Geef een reactie